Skaparen och initiativtagaren till det sk. Södertäljealternativet, Tomas Nilsson går till mycket hårt angrepp på SSU:s ledning samt på Kjell Hasslert och mig i en insändare i dagens utgåva av Länstidningen.
SSU:arna Maria Norbell (ordf), Reino Arsan (v. ordf) och Gabriel Blomberg (kassör) skrev den 3 augusti en debattartikel där de välkomnade kommunens förslag och uppmanade till att låta processen gå vidare snarast. Tomas Nilsson kallar deras inställning för ett tragiskt självbedrägeri och att det är endast ett exempel på deras egen underdånighet och oförmåga till eget tänkande utan representation.
Att Tomas Nilsson inte gillar kommunens förslag har framgått tidigare. Men varför dessa hårda omdömen om personer som tycker olika? Och varför gå så hårt åt ungdomar som vill och vågar ge sig in i debatten? [Nilsson själv är drygt 50 år, min anmärkning] Vad vinner debatten på det? Ska andra ungdomar skrämmas till tystnad?
Det inte första gången Tomas Nilsson fäller den här typen av omdömen. Tidigare har t.ex. Handelskammarens ordförande Staffan Ternby fått liknande kritik.
Han skriver också att SSU:arna inte representerar ungdomar i Södertälje. Det senare måste betraktas som en uppseendeväckande anklagelse mot ledningen för ett demokratiskt partis ungdomsförbund. De om några är väl valda av sina medlemmar och representerar dem.
Slutligen passar Tomas Nilsson på att tycka att SSU:arna istället skulle kräva Kjell Hasslerts och undertecknads avgång. Motivet enligt Nilsson är grovt tjänstefel och katastrofala misslyckanden. Sakförhållandena kanske inte imponerar på Nilsson men är ändå värda att påpeka för dem som inte känner till dem.
En enig kommunstyrelse (dvs alla politiska partier) har beställt ett diskussionsunderlag och en medborgardialog. Uppdraget styrdes av ett direktiv. Det är de beställningarna Kjell Hasslert och hans medarbetare (inklusive undertecknad) nu effektuerar. Vi har tagit fram ett förslag för diskussion och vi har följt direktiven.
Folket väljer sina representanter i god demokratisk ordning. Tjänstemän tar fram de underlag politikerna beställer. Därefter tar politiker beslut, oftare än vad Nilsson inser efter att först ha "lyssnat in" både medborgarna och vad situationen kräver. Den ordningen torde inte ens Tomas Nilsson ha något emot.
(Tomas Nilsson har tidigare skrivit sex debattartiklar och insändare. Hans utvecklingsförslag för Maren har presenterats i både nyhetsartiklar och i TV).
onsdag 15 augusti 2007
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar