fredag 3 augusti 2007

Statusrapport namninsamling

Länstidningen rapporterar på nyhetsplats att aktionsgruppen Rädda Maren hitintills fått in 3500 namnunderskrifter i sitt upprop mot kommunens förslag.


Mot bakgrund av att kommunens förslag är ett diskussionunderlag för att få fram idéer och synpunkter och inte ett genomförandeförslag blir tolkningen lite svår. Är de som skriver på emot att det finns ett underlag för diskussion? Eller tror de som skriver på att det är ett förslag som ska genomföras? Troligen det senare, fast i så fall är det ju lite av ett slag i luften. Kommunens förslag ska ju inte genomföras i den form det har nu.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Alarik,

Tolkningen blir inte "lite svårtolkad" om Du bemödar Dig att gå till Mias gatukök, Barelo, Hebbevillan, eller pappersvarubutiken vid Maren, och titta på en kopia av protestlistan. Kravet som skrivits under är glasklart: "Förhindra utfyllnaden av inre Maren". Det gäller naturligtvis alla typer av förslag oavsett om de är utkast, hpotetiska eller ligger i framtiden.

Du borde också ha nämnt vid referatet av denna nyhetsartikel att 20-25% av protesterna bland de 3500 personerna kommer från ungdomar. Det har ju varit ett mycket populärt ämne att efterfråga synpunkter från ungdomar de senaste veckorna, och torde intresserad läsarna av bloggen. Men det är ju inte så positivt för tjänstemannaförslaget.

Alarik von Hofsten sa...

Hej Stefan!
”Förhindra utfyllnaden av inre Maren” är möjligen klart, om man gör tolkningen som uppenbarligen är avsikten enligt dig. Alldeles oavsett vad man får i utbyte skall det alltså inte göras. Det kan vara ett helt rimligt ställningstagande, men måhända lite mer dogmatiskt än vad en och annan tänkt sig som skriver på.

Det är väl jättebra om ni får många ungdomar att skriva på listor. Jag har också noterat att det finns yngre medborgares namn på listan. Den yngsta jag sett hitintills var 11 år, men den ynglingen hade i alla fall skrivit sitt namn själv. Ett par år äldre barn på samma lista hade fått hjälp av Mamma att skiva sina namn. Det är inte meningen att kritisera, men det illustrerar hur svårt det är med namnlistor som ligger obevakade i butiker.