onsdag 8 augusti 2007

Fyll igen Maren

Signaturen Kristin skriver i en insändare att ...vi kan fylla igen Maren till förmån för bostäder, butiker, restauranger/kaféer, med betoning på bostäder. Låt vattnet från kanalen via Maren bilda ett vattendrag som kan göras extra fint med växter och olika vattenarrangemang, dvs ganska likt kommunens diskussionsförslag. Hon förespråkar dock att bebyggelsen ska vara av den typ som finns i Tomas Nilssons förslag, eller med traditionella huskroppar som på Järnagatan.

Den arkitektoniska utformningen av olika byggnader är något kommer att bli en stor fråga i kommande planeringsprocesser och utformningen på hus i skisserna till kommunens förslag är inte på något sätt låsta. Först ska vi ha en diskussion om hur vi kan utnyttja Marenområdet, dvs det som pågår just nu, och sedan ska politikerna ge nya direktiv. Därefter kommer bland annat formfrågan in.

Kristin föreslår också bodar utefter stranden mot Gästhamnen och hus i en del av Kusens backe, men påpekar samtidigt att större grönområden måste bevaras.

Inga kommentarer: