fredag 31 augusti 2007

Fotboll vid Maren


Bland de lite mindre seriösa förslag jag fått var ett förslag som gick ut på att lägga en fotbollsarena på Marenplan. På fredagen provade några ungdomar idén på riktigt, visserligen med en amerikansk fotboll, men dock. Man får inte roligare än vad man gör sig heter det ju.

I övrigt rätt folktomt denna eftermiddag eftersom det är mulet och bara 13-14 grader denna sista dag i augusti. Fler bilder i serien Maren idag finns här.

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag har ett betydligt seriösare förslag.

Använd platsen till att vara en annan typ av arena, nämligen en plats där man kan se hur den kommunala ledningen tänker och agerar i olika frågor.

Visualisera några av de viktigaste flödena inom kommunen på marken (av typen standardiserade processer), visa var i flödena olika ärenden befinner sig och använd sedan platsen till att både ha publika "taktikgenomgångar" och för att bjuda in medborgare i sökandet efter grundorsaker till olika problem.

Självklart känns det inledningsvis svårt för många av dagens beslutsfattare när "genomskinligheten" blir så väldigt mycket högre än vad vi har i nu i den politiska processen.

Snart kommer dock de flesta att uppskatta hur mycket enklare det har blivit att genomföra det man har beslutat..:-)