tisdag 7 augusti 2007

Mångkulturellt centrum

Signaturen Päivi föreslår i en insändare att det anläggs ett mångkulturellt centrum istället för ännu ett köpcentrum. Ett hus med lokaler och scener där etniska föreningar och företag kunde hyra in sig periodvis för att spela, dansa, visa och sälja sin mat och sitt hantverk. Detta skulle ge ett tillfälle att lätttare bekanta sig med grannens seder, skriver hon.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Nu har vi sett ett antal förslag om mer kultur kring Maren. Gott så. Men och det kommer förstås - vem skall stå för kostnaderna för denna kultur. Någon tyckte att föreningar skall hyra in sig (varifrån får de pengar till hyran).

Självklart kan man inte kräva att förslagsställare har en färdig lösning på vare sig utformning eller finansiering men ibland vore det bra om man ägnade sådana frågor en tanke - förslag låter så väldigt bra innan de ställs inför t.ex. finansieringsfrågor.

Alarik von Hofsten sa...

Hej Peter!
Du har förstås rätt. Det är ett välkänt problem att många vill ha olika typer av kultur men få är villiga att betala vad det faktiskt kostar.

Jag tycker Besim Aho var inne på framkomlig väg i sin debattartikel som går ut på att ett utvecklat Marenområde med bostäder och butiker kan bli en arena för kulturen at verka från. Skrev om det debattinlägget tidigare här på bloggen:

http://marenbloggen.blogspot.com/2007/07/utvecklat-maren-blir-arean-fr-kultur.html