tisdag 28 augusti 2007

Missuppfattad grön ideologi?

Socialdemokraten Gunnar Karlsson kritiserar Miljöpartiet och Ewa Lofvar Konradsson i en debattartikel i Länstidningen. Karlsson har svårt att förstå hur bl.a en bebyggelse av Slussholmen kan vara förenligt med miljöhänsyn som brukar vara Miljöpartiets ledfyr.

Det var den 24:e augusti som Miljöpartiet offentliggjorde resultatet av sitt rådslag med sina medlemmar.

Vad som är rätt och fel ur en ideologisk miljöpartistisk synpunkt må väl Miljöpartiet själva svara på i detalj, men om jag inte fattat helt fel är tät bebyggelse att föredra om man ska bygga enligt Miljöpartiet. Det minskar bl.a behovet av lokaltransporter och i förlängningen behovet av bil för att ta sig iväg och handla. Det tar också totalt sett mindre markyta och "grön" mark" i anspråk.

Gunnar Karlsson vill också att ... politikerna i staden på allvar tar över ansvaret från trojkan Hasslert, von Hofsten och Gjöthlén och att man låter den politiska diskussionen i dom politiska rummen löpa parallellt med folkdebatten och en debatt mellan politiker och folk ett slag till. Den uppmaningen känns lite som att slå in tre öppna dörrar. Det är ju precis det som sker.

Vi tjänstemän avslutar vårt uppdrag på fredag nästa vecka när vi lämnar vår summering till kommunstyrelsen. Den interna politiska debatten har såvitt jag vet pågått i alla politiska partiers medlemskretsar sedan slutet av april. Debatt mellan politiker och allmänhet har pågått lika länge och kommer att pågå löpande i flera år av planprocess som ligger framför oss. Karlssons önskemål är därmed uppfyllt.

Inga kommentarer: