lördag 4 augusti 2007

Bra Marendialog

Kommunfullmäktigeledamoten Kerstin Lundgren (c) gratulerar via en debattartikel i dagens Länstidning de som jobbat med Marenprojektet och fortsätter; De har presenterat ett förslag som engagerar. Ska vi kunna få en bra debatt krävs det att förslagen blir så tydliga att de berör och det har man lyckats med.

Det är naturligtvis roligt att höra för mig och mina kollegor, speciellt när det kommer från en person som inte brukar dra sig för att säga ifrån om något inte är bra.

Lundgren är noga med att poängtera att hon inte tagit slutlig ställning till alla delar av kommunens förslag men skriver samtidigt att diskussionen om det hon kallar Marengallerian blivit alltför snäv och att diskussionen istället borde handla om hur vi stärka hela stadskärnan och göra den mer levande. Hon skriver att hon kan tänka sig att bygga om och nytt, att bygga högt och att förtäta – allt för att skapa nya förutsättningar för utveckling.

Gott så. Ett av huvudsyftena med att utveckla Marenområdet från kommunens politiska ledning är ju att att åstadkomma just det som Lundgren efterlyser. Samtidigt byggdes inte Rom på en dag. Någonstans ska debatten börja och sedan ord omvandlas till handling.

Inga kommentarer: