torsdag 30 augusti 2007

Socialdemokraterna säger ja till förändringar

Enligt ett pressmeddelande från Socialdemokraterna i Södertälje har föreningen fattat ett inriktningsbeslut om utvecklingen av Marenområdet.

Beslutet går ut på att de säger nej till den så kallade Londonplanen men ja till utveckling av Marenområdet. Som exempel på utvecklingsåtgärder nämns att bygga bostäder och ytterligare affärsytor. Man påpekar speciellt att utvecklingen skall ske varsamt och att bevara de attraktioner som finns idag i form av trappan, bryggorna, grönskan och vattnet.

Socialdemkraterna konstaterar också att utvecklingen av Marenområdet handlar om att Södertäljes stadskärna måste utvecklas för att klara konkurrensen. I det perspektivet är Maren steg nummer 2. Steg 1 är de många projekt som redan är beslutade, t.ex. bostäder i järnvägshamnen, kvarteren Gästgivaren, Humlan, Solen, Saturnus, Köpmannen och Grödingevägen. Dit hör också upprustningen och förlängningen av gågatan.

Enligt pressmeddelandet togs inriktningsbeslutet av ett enigt medlemsmöte och efter en process där samtliga medlemmar beretts möjlighet att uttrycka sin åsikt i frågan.

Pressmeddelandet finns också refererat på Länstidningens webbplats.

Övriga partiers ståndpunkt finns refererade här. (När detta skrivs hade inte alla partier offentliggjort en uppfattning i frågan.)

Inga kommentarer: