fredag 17 augusti 2007

Bygg på ridhustomten

Sten Karlsson föreslår i en debattartikel bland annat att man borde inventera möjligheterna att förtäta stadskärnan och ta tillvara närheten till vatten. Han föreslår också att man ska bygga på ridhustomten (eller Kanalterassen som det skulle kunna heta efter bebyggelsen kommit på plats). Han vill också att kommunen tar mer tid på sig för att analysera olika möjligheter.

Karlsson föreslår en hel del som redan varit upp på olika sätt men det kan ändå vara värt att kommentera för nytillkomna läsare.

När det gäller förtätning är den planeringen redan igång och detaljplanläggning pågår redan. Personligen tycker jag bebyggelse av ridhustomten med 80 bostäder, men det får Samhällsbyggnadskontoret ta ställning till, det är knapaast att betrakta som ett område i stadskärnan.

Den bank med idér till utvecklingen som Karlsson vill ska skapas pågår redan. Det är bland annat det medborgardialogen handlar om! Mer tid är knappast lösningen på stadskärnans utveckling. Den har hitintills pågått 15-20 år och blir näppeligen bättre av att vänta ytterligare.

Inga kommentarer: