torsdag 22 mars 2007

Ryms 1000 bostäder i Maren?

Mitt inlägg från tidigare i veckan kan ge intrycket att det skulle finnas idéer som innebär 1 000 bostäder i Marenområdet. Det är felaktigt och jag ber om ursäkt för om det uppfattades så. I den idé till utveckling av Marenområdet som presenterades förra våren rymdes omkring 600 lägenheter. Fler än så är troligen inte möjligt.

Däremot finns det goda möjligheter att skapa fler bostäder på andra håll i stadskärnan exempelvis i kvarteret Garvaren (bakom Kringlan) och i kvarteret Solen (bakom Polishuset). Där kan byggnation komma igång relativt snart om jag förstått rätt. I bägge fallen skulle det i fall ske i privat regi.

En närmare beskrivning av bostadsplanerna för stadskärnan finns i det senaste numret av kommunens informationstidning Ditt Södertälje. Ladda ned ditt ex här.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Bra att det nu börjar inses att inte alla krav för centrums utveckling kan tillgodoses just kring själva Maren, som det tidigare förslaget verkade försöka göra. Exempelvis erbjuder Stortorget en stor yta som idag inte utnyttjas särskillt mycket.

Alarik von Hofsten sa...

Hej Erik!
Tack för din kommentar. Du har helt rätt i att utvecklingen av Marenområdet ingår i en mycket större angelägenhet än bara själva geografiska området kring Maren. Det handlar om hela Södertälje Centrums förmåga att överleva, utvecklas och förhoppningsvis frodas.