fredag 24 augusti 2007

SSU "fyller igen" Maren i manifestation på lördag

Imorgon lördag klockan 12:00 påbörjar SSU Södertälje-Nykvarn arbetet med att fylla igen Maren. Aktionen är enligt en nyhetsartikel i Länstidningen ett uttryck för att SSU tröttnat på det används felaktiga fakta i debatten av bland andra Rädda Marenföreningen. De har också tagit fram en kampanjknapp med texten BARA 15 procent.

Vi vill inte att motståndare till Marenförslaget ska skrämma folk med fakta som inte stämmer. Samtidigt vill vi på detta sätt visa var vi själva står i frågan, säger Gabriel Blomberg till LT.

SSU har tidigare uttalat sitt stöd för huvuddragen i kommunens utvecklingsförslag i debattartiklar och insändare. Deras ställningstagande har väckt starka negativa reaktioner från personer med en annan inställning i sakfrågan.

4 kommentarer:

Anonym sa...

BARA 15% skrämmer lika mycket det!

Alarik von Hofsten sa...

Om det skrämmer eller inte beror kanske på vad de 15% används till?

Anonym sa...

Som en insändare i LT häromdagen skrev,- "att fylla igen 15% av Maren är lika korkat som att riva 15% av Visby Ringmur för att på den frigjorda ytan placera en galleria"
Vill passa på att ge S-kvinnorna i Södertälje en eloge för deras framsynta ställningstagande:
0% igenfyllning,inga bostäder på Slussholmen och Lotsudden. Alla framåtsträvare tycker sålunda att Lars Frännes förslag är överlägset.

Anonym sa...

INGET - och jag säger INGET - kan rättfärdiga en utfyllnad av Inre Maren !
K-märk Maren