lördag 18 augusti 2007

Övertidsblockad på Länstidningen

Den pågående övertidsblockaden ligger sannolikt bakom att LT ännu inte lagt ut lördagsutgåvan av Länstidningen i PDF-format på nätet.

En effekt av detta är att jag inte kan länka till debattartiklar och insändare i lördagens tidning och kommande utgåvor fram tills konflikten är över. Jag beklagar detta.

5 kommentarer:

Thomas de Ming sa...

Har du några andra källor du kan hämta inspiration från under tiden...:-)

Erik Werner sa...

Thomas, har du några andra källor att hämta inspiration från? Jag har förgäves försökt hitta ett forum där idéer för Maren kan diskuteras men Alariks blogg och LT är det enda jag har hittat. Jag gjorde ett försök på Rädda Marens sida men den är något otillgänglig.

Anonym sa...

Inte på rak arm.
En idé är att vi är några personer med olika infallsvinklar som hjälps åt att lista ett antal intressanta områden att bevaka (t ex utveckling stadskärnor, butikstrender, kulturarbetarklimat o s v) och sedan hjälps åt att hitta bra informationskällor och bloggar med spännande länkar.
Detta sammanställer vi sedan på en blogg (det är ju enkelt att starta en blogg via Blogger där man får tillgång till en massa funktioner) och så hjälps vi åt att båda bevaka, skriva inlägg och marknadsföra forumet.
Vad tror du Erik (och ni andra?)

Erik Werner sa...

Thomas, jag har gjort ett försök till att starta en samtal här:
http://sodertaljestad.blogspot.com/
Vet inte om det faller platt men bidra gärna med idéer och kommentarer. Jag ska försöka både skriva inlägg själv och länka till intressanta grejor jag hittar.

Alarik von Hofsten sa...

Hej Erik!
Roligt att du vill engagera dig i debatten och att du tagit initiativ till en egen blogg.

Ett tag övervägde vi att starta ett diskussionsforum på nätet för Marenutvecklingen, men valde att avstå.

Diskussionsforum har på senare åri allt högre utsträckning valts bort av publika webbplatser eftersom många missbrukar dem för att skriva om allt möjligt som inte har med den aktuella frågan att göra, t.ex. rasistiska uttalanden, nedsättande uttalanden, reklam för både olagliga och lagliga produkter och sajter. Det är en mycket grannlaga uppgift att hålla diskussionsforum "rumsrena".

Det är sannolikt därför därför som LT och de flesta andra mediasajter dragit ned på diskussionforum numera. De har istället en enkel kommentarslista där den som vill kan kommentera en i förväg given artikel, men där alla kommentarer filtreras semiautomatiskt och manuellt och alla avvarter raderas istället för att publiceras.

En blogg (förkortning av webblogg) är en kronologisk logg över en eller ett fåtal personers observationer nätet och i media samt egna funderingar och analyser. Det är vanligt att bloggar som behandlar samma ämnesområde flitigt länkar till varandra. På sätt är var och en själv både moraliskt och juridiskt anvariga för som skrivs, men de har ändå friheten att interagera/diskutera med andra.