fredag 31 augusti 2007

Mer om partiernas ställningstagande

Länstidningen publicerar idag ett uppföljningsreportage efter Socialdemokraterna i Södertäljes ställningstagande i Marenfrågan igår.

Det som i förväg målats upp som ett stormigt möte av bland andra Länstidningen själva, blev enligt uppgift, en ganska lugn tillställning där medlemmarna var överens om det mesta. Kärnan i ställningstagandet är att låta vattenspegeln vara och att bygga bostäder och butiker i anslutning till Maren, samt att inrikta arbetet på att säkertställa Södertäljes konkurrenskraft i regionen. Samtidigt säger Anders Lago att det är viktigt att frågan om vattenspeglen inte blir en idiotlåsning. Det måste finnas en öppenhet för att resonera om frågan om det kommer fram bra idéer med t.ex. en pir eller brygga.

Av en sidoartikel framgår att vänsterpartiet och miljöpartiet har liknande uppfattning. Staffan Norberg (v) konstaterar enligt LT att vattenytan inte är 100% helig. Kristdemokraterna är också för en utveckling av området liksom centerpartiet om än i mer försiktig skala. Folkpartiet vill inte ha utfyllnad men heller inte höga hus på Slussholmen eller i Kusens backe. Pensionärspartiet vill ha bort McDonalds och i övrigt bevara det som finns. Moderaterna har inte slutgiltigt tagit ställning.

Dokumentet som ligger till grund för socialdemokraternas ställningstagande finns tillängligt på deras webbplats.

Inga kommentarer: