torsdag 2 augusti 2007

Promenera i tanken

Fredrik Smedberg tar via en debattartikel i Länstidningen med Anders Lago på en tänkt promenad genom centrala Södertälje i syfte att visa på områdets kvaliteter. Det är en välskriven guide till den stadskärna som Smedberg ser genom sina ögon. Det är uppfriskande med en balanserad debattartikel från en tydlig kritiker av kommunens förslag. De senaste två veckorna har ju tyvärr många debattörer valt personangrepp istället för saklig diskussion. Tack Fredrik för det.

Som bekant ser olika människor olika saker, även om de tittar på samma verklighet. Jag vet inte om Anders Lago ser samma sak som Fredrik Smedberg gör under sin vandring genom staden. Lago, liksom åtminstone två andra kommunalråd, bor precis i det område Smedberg beskriver och jobbar dessutom där också. Så obevandrade i området är de nog inte.

(Delar av debattartikelns beskrivning har för övrigt Fredrik Smedberg berört redan tidigare en i en annan debattartikel.)

3 kommentarer:

Thomas de Ming sa...

Skickade fråga till Peder och Bengt i föreningen Rädda Maren om de ville använda den 18 augusti till att minska förtroendeklyftan mellan ilika åsiktsgrupperingar istället för att riskera att vidga klyftan bortom förlåtelsens gräns.

Refererade också till mitt senaste inlägg på www.insiktslyftning.blogspot.com om att genomföra en "Center Scene Investigation".

Alarik, vad kan du göra den 18 augusti för att minska klyftan?
/Thomas de Ming

Anonym sa...

Angående personangrepp Alarik, vet du vem som ofta kallar oliktänkare för "bakåtsträvare" ?

Alarik von Hofsten sa...

Hej Thomas!
Som jag skrivit på din blogg är jag inte främmande att prata CSI med dig även om jag just nu inte vet om och var det passar in.

https://www.blogger.com/comment.g?blogID=6118830723519863535&postID=6104808084477878943