lördag 18 augusti 2007

Maren 18 augusti


Lördag 18:e augusti klockan är 13:45, frisk sydvästlig vind och mulet. Föreningen Rädda Maren ordnar protestmöte mellan 11-16 på Marenplan, därför mer folk i området än vanligt. (Klicka på bilden för att förstora).

Fler bilder i serien Maren idag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske kan man kalla din vurm för att visa bilder av Maren för en MarenväderMANI...:-)

Jag vet att jag har lyft fram delen "mani" i begreppet "manifest" (ett inlägg på min blogg Insiktslyftning).
Syftet var dock att uppmärksamma behovet av att inte vidga förtroendeklyftan ytterligare.
Jag bedömde att jag kunde utmana på detta sätt eftersom jag är fristående och varken tillhör "vi" eller "dom" i den s k Marenfrågan (läs gärna mitt inlägg igår om just "vi" och dom").

När du som tydligt ingår i en av åsiktsgrupperingarna skriver "MANIfest" i en bildtext så framstår dock intentionen som något annat än att du vill sträcka fram handen för en dialog...:-)

Du får utstå mycket orättvis kritik och många otrevliga personliga påhopp.
Jag förstår hur det känns och jag beklagar verkligen att du får agera måltavla för människors frustration (som egentligen handlar om andra saker).

Om du ska kunna odla ett klimat där verklig dialog kan äga rum så tror jag dock att din förmåga att läsa situationen och bortse från dumheter uttalade i stridens hetta kan bli din största tillgång!

Alarik von Hofsten sa...

Hej Thomas!
Du kanske rätt, men jag börjar få ont om händer att sträcka ut. Enligt ryktet föreslogs på dagen att man borde fylla ut Maren med politiker och tjänstemän. Om det stämmer var det förstås ett försök att vara lustig, men pekar väl på att det i föreningen finns personer som inte är så trakterade av dialog. Med deta sagt finns det också mer konstruktiva individer där också.

Alarik von Hofsten sa...

Thomas!
I en gest mot dig och föreningen ändrar jag benämningen på gårdagens begivenhet.

Anonym sa...

Tack Alarik.

Du kan lita på att jag ska göra vad jag kan för att skydda förutsättningarna för en dialog.

Jag hade inte tid igår, men jag hade faktiskt en idé på att sätta upp en "resultattavla" i närheten av scenen där jag skulle föra upp både antalet otrevliga påhopp och antalet konstruktiva inlägg.

Ibland räcker det med att tydliggöra beteenden för att det ska bli lättare för människor att plocka fram sitt bättre jag...:-)