tisdag 24 juli 2007

Hårt angrepp på Staffan Ternby

I en insändare i Läntidningen går Tomas Nilsson till hårt angrepp på Staffan Ternbys och hans debattartikel häromdagen. Nilsson kritiserar Ternby för hans åsikter i sakfrågan och ifrågasätter underförtstått Ternbys rätt att yttra sig. Nilsson vill att Ternby skall ägna andra frågor kraft istället för att lägga sig i Marendebatten.

Nilsson insändare är märkligt hård för att vara riktad mot en Södertäljeambassadör, Södertäljebo och välkänd profil för de flesta i staden som dessutom har förtroendeuppdraget att vara ordförande i Handelskammaren. Den senare faller inte heller Nilsson på läppen.

När jag läser Ternbys debattartikel en gång till blir jag än mer förbryllad över hårdheten i Tomas Nilssons kritik. Många av de förslag i sakfrågan som Ternby beskriver är saker som jag inte kan se annat än att de rimmar mycket väl med Tomas Nilssons egna förslag. Så varför så arg?

Är syftet att försöka tysta Ternby precis som signaturen IK häromdagen inte accepterade det sätt som en av stadens yngre invånare valt för att delta i debatten?

Inga kommentarer: