onsdag 4 juli 2007

Fler förslag för frågan framåt

Ann-Charlotte Gjöthlén (utvecklingschef i kommunen) och jag skriver i en debattartikel i dagens Länstidning om nyttan med att få in synpunkter och fler idéer om Marens utveckling.

Bakgrunden till artiklen är att många fortfarande tror att kommunens utvecklingsförslag för Marenområdet är ett färdigt förslag av typen "ta allt eller inget". Det är helt fel. Hela syftet med med den pågående medborgardialogen är ju att samla in nya idéer och synpunkter. De kommer till nytta för att i höst ta fram underlag för att kommunstyrelsen ska kunna fatta ett inriktningsbeslut. Därför välkomnar vi fler konstruktiva synpunkter och idéer.

Att det sedan finns en liten krets som helst inte vill göra någonting alls och till och med helst vill vrida klockan tillbaka är väl inte ovanligt i byggnadssammanhang och något vi får acceptera. Men det är ovanligt att det är den typen av inställning leder till en hälsosam samhällsutveckling.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Intelligent stadsplanering ser värden i det som finns nu och i att bygga nytt utan att förstöra dessa. Maren är en unik miljö som bör skyddas.
/Erik

Alarik von Hofsten sa...

Hej Erik!
Tack för din synpunkt. Rätt utnyttjat tror jag det går att utveckla området och ändå behålla de bra delarna, se t.ex.

det här inlägget på Marenbloggen
från tidigare i våras för att se hur jag
resonerar.