måndag 30 juli 2007

Utvecklat Maren blir arena för kultur

Besim Aho, ordförande kultur och fritidsnämnden skriver i en debattartikel i Länstidningen att utvecklingen av Marenormådet kan ge en rejäl skjuts åt kulturlivet i staden.

Aho tillför en ny dimension till debatten när han konstaterar att kulturen måste ha en ”scen” och den ”scenen” ska idealiskt finnas där människor finns.

– I dag är Marenområdet oftast en ödslig plats, en outnyttjad plats. Det saknas bostäder, handel, naturliga mötesplatser dit människor dras året runt. När Maren blir ett attraktivt område kring vattnet kommer människor att dras dit. Där människorna finns ska kulturen finnas skriver Aho och lovar att han och kultur- och fritidsnämnden ska gör allt för att kulturen ska ha en given och naturlig plats i framtida Marenområdet.

Det är glädjande att ordförande för kulturen i staden ser sambandet. Det är annars inte helt ovanligt att jag får förslag som går ut på att renodlat satsa på kultur i Marenområdet och lägga allt annat åt sidan. Besim Aho ser att kommunens utvecklingsförslag kan skapa förutsättningar för många kulturyttringar som vi säkert alla också vill se.

Inga kommentarer: