tisdag 31 juli 2007

Vi vill alla rädda Maren

Ewa Lofvar Konradsson, kommunalråd och Mats Pertoft, riksdagsledamot (bägge representerande Miljöpartiet) skriver i en debattartikel i dagens Länstidningen att de vill rädda Maren. De har en annorlunda bild av hur det kan ske än aktionsgruppen med namnet Rädda Maren.

Debattörerna konstaterar att det pågår en debatt inom Miljöpartiet om hur man ska ställa sig till kommuns förslag men kommenterar ändå utgångspunkterna på ett tydligt och pedagogiskt sätt. De skriver bland annat:

Vilket slutgiltigt förslag vi än väljer är det för att rädda Maren. Det är ett område värt att kunna vistas vid under hela året, och det måste vi skapa möjligheter för. För att även skapa den trygghet som behövs, med fler människor som rör sig runt Maren behöver vi fler bostäder i området. Vi kan diskutera var dessa bostäder ska ligga och hur många de ska vara, men det liv och flöde som bostäderna ger behövs för att vi ska kunna känna tryggheten att vistas i Marenområdet även under kvällstid. Inga bostäder är heller så miljövänliga som de som ligger centralt, med nära till kollektivtrafik, miljövänlig energi och nära till affärer.

Konradsson och Pertoft skriver också att de efterlyser fler kvinnor, ungdomar och barnfamiljer i debatten.


Inga kommentarer: