torsdag 26 juli 2007

Förslag på väg framåt

Rolf Bertilsson lämnar i en debattartikel i Länstidningen ett förslag på hur processen kan drivas vidare framöver. Han föreslår bland att man som utgångspunkt för fortsatt arbete använder inslag från en rad tidigare förslag, inklusive delar i kommunens liggande förslag, Tomas Nilssons förslag och några äldre förslag från Tage Wallin respektive Rikard Fagerlund.

Bertilsson förespråkar också att hela stadskärnan hanteras i ett sammanhang och inte man inte rycker ut Marenområdet som en separat fråga eftersom han är rädd för suboptimering.

Beträffande vägen framåt så överensstämmer den i stora delar med det som faktiskt händer och kommer att hända. Jag har sagt det många gånger förr; kommunens förslag är ingen färdig plan på hur det ska bli runt Maren. Det är ett diskussionsunderlag vars syfte är att få fram fler konkreta förslag och idéer på utveckling av området. Alla synpunkter som kommer och förslag som lämnats kommer påverka kommunstyrelsens direktiv till hur frågan skall föras vidare och vilka utgångspunkter arbetet ska ha.

När det gäller att se på hela stadskärnan eller bara på Marenområdet så kan jag tycka att det redan sker. På Samhällsbyggnadskontoret jobbar de bland annat med en åtgärdslista innehållande en lång rad projekt. Mer om detta finns här.

Inga kommentarer: