måndag 23 juli 2007

Restaurangägare positiva till kommunens förslag



På nyhetsplats redovisar idag Länstidningen två intervjuer med företagare i Marenområdet. Sinan Sabri är chef på McDonalds vid Maren och Yilmaz Bisse är ägare till restaurang Eagle som ligger i samma hus som McDonalds.

Bägge ser inga problem för sin egen verksamhets del med kommunens förslag trots att den ju i så fall berörs påtagligt eftersom McDonaldshuset föreslås rivas. Bägge konstaterar att de helt enkelt flyttar till de nya butikshusen och restauranglokalerna som föreslås.

Förverkligas förslaget bedömer Bisse att kundunderlaget ökar och säger; - Jag förstår inte varför så många är emot förslaget. De inser inte hur fint det kommer att bli. Tjänstemännens förslag är det absolut bästa jag har sett.

Inte heller Kjell-Arne Forsberg, etableringschef för svenska McDonald’s ser några stora problem. Det händer då och då att vi måste flytta våra restauranger när kommuners stadskärnor förändras. Då hittar vi nya lokaler. Sabri vill att Marens vattenyta förblir oberörd men efterlyser fler restauranger längs vattnet med sittplatser på bryggan [det senare ingår i kommunens förslag, min anmärkning].

Inga kommentarer: