onsdag 25 juli 2007

Skådespelare gillar inte Marenplaner

I dagens Länstidning intervjuas skådespelaren Dennis Önder om kommunens utvecklingsförslag för Maren. Han är kritisk mot att ta en del av Marens vattenyta i anspråk, mot att ha butiker och restauranger i området eftersom han enligt LT är rädd att det kan förstöra Maren som mötesplats. Samtidigt vill han gärna att folk ska träffas i området kunna dricka kaffe och äta glass och han vill ha in båtar i området som det var första gången han kom till Södertälje.

Det kan vara värt att notera att ett av huvudmålen med kommunens förslag är att skapa både fler mötesplatser kringMaren än idag, och att göra området attraktivt även under de delar på året när det inte är soligt och vackert. Målet med försaget är att betydligt mycket fler människor ska vilja röra sig i området än idag. Därför finns t.ex. alla gångstråk som finns idag kvar och har kompletterats med en del nya och därför finns kajer och bryggor i samma omfattning som idag. Fler boende, caféer, restauranger, biografer och butiker drar också folk til området och gör det mer livaktigt.

Önder säger också till LT att Oktoberteatern inte kommer att flytta även om kommunens planer förverkligas. Det verkar vara en rimlig slutsats. Vilken teater skulle vilja flytta från ett område med mer potentiell publik än samma område hade tidigare? Oktoberteatern har ett guldläge för att expandera sin verksamhet tycker jag det ser ut som.

Inga kommentarer: