lördag 28 juli 2007

Vem styr egentligen?

Under insändarrubriken vem är det som bestämmer i Södertälje går signaturen L-G.B. till hårt angrepp på Kjell Hasslert, koncerndirektör och en av två stadsdirektörer i kommunen. Signaturen skriver bland annat att politikerna borde stoppa Hasslert som fått storhetsvansinne.

Signaturen kallar politikerna för mesar som inte visar vem det är som bestämmer och fortsätter om jag inte har fattat fel så är tjänstemännen (-kvinnorna) anställda för att tillgodose kommuninvånarnas intressen… Det förefaller främst vara det signaturen kallar vänstermajoriteten som upprör.

Den här typen av hårda personangrepp förtjänar kanske egentligen inte att kommenteras alls, men en sak är ändå värda att nämna. Signaturen förefaller inte ha övervägt möjligheten att Kjell Hasslert faktiskt genomför ett uppdrag som politikerna vill att han ska göra, och på ett sätt som politikerna tycker är lämpligt. Att sedan signaturen inte gillar politikerna är väl helt i sin ordning, men de är trots allt folkvalda enligt den demokratiska ordning vi har.

Inga kommentarer: