lördag 30 juni 2007

Bad förespråkas

Bengt Gustaf Sjödahl skriver i dagens Länstidningen sin andra debattartikel om ett friluftsbad i Marenområdet. I den förra artikeln hade han efter kontakt med Stockholm Vatten kommit fram till att ett friluftsbad på Lotsudden inte borde vara en omöjlighet.

I den nu aktuella artikeln resonerar Sjödahl om kostnaderna för att anlägga ett bad och framför allt kostnaderna för att rena vattnet i Maren. Hans slutsats är att det skulle vara genomförbart till i sammanhanget relativt små kostnader. Så långt är hans resonemang intressant och tänkvärt.

Sjödahl framför också tanken på att friluftsbad i Marenområdet till och med skulle kunna ersätta all annan utbyggnad eller utveckling av Marenområdet eftersom det skulle bli mycket billigare än de 50 miljarder han påstår att en utveckling av Marenområdet skulle kosta. Sjödahl skriver också att hugade investerare skulle få parkmark gratis. Här förefaller det som om han blandat ihop korten en hel del del.

Det har aldrig varit på tal att någon investerare skulle få parkmark gratis. Tvärtom. Investerare kommer att få betala för mark och byggrätterna. De intäkterna ska kommunen använda för att finansiera bygge av vägar, broar mm i området. Och investerare kommer inte att investera ens i närheten av 50 miljarder, knappast ens en tiondel av det beloppet.

Inga kommentarer: