onsdag 20 juni 2007

Telgetok siktar men missar målet

Ivan Eriksson titulerar sig äkta Telgetok i en insändare i dagens Länstidning. Stillsamt frågar jag mig om man ska ta inlägg från någon med den titeln på allvar? Kanske är hans titel ett försök att vara ironisk eftersom Eriksson i sin insändare ondgör sig över min titel.

Hur som helst, Eriksson påstår att jag och Koncerndirektören Kjell Hasslert skulle ha sagt att kommunens Marenförslag kommer att slå knock på Skärholmens centrum. Det har Eriksson uppfattat fullständigt tokigt. Vi har istället upprepade gånger poängterat att;

A) Södertälje stadskärna aldrig kan konkurrera med Skärholmen på deras villkor. De kommer alltid ha fler butiker och fler p-platser. Dessutom står det färdigt i sin nya skepnad redan hösten 2008.

B) Vår stadskärna ska konkurrera med det vi kan bli unika på, nämligen en mix av mötesplatser, bostäder, butiker, nöjen och kultur. Allt placerat kring vatten, med integrerade parker och vackra promenadstråk. Det blir en helt annan upplevelse som kommer tilltala många, inte bara Södertäljebor utan också alla som idag reser förbi vår stad på väg norr ut.

Därmed är inte sagt att Skärholmen inte har sitt berättigande, men de har det på sitt sätt.

PS
Att ”slå knock” är en boxningsterm som innebär att gå till frontalangrepp och sätta motståndaren helt ur spel. Att försöka ”slå knock” på Skärholmen Centrum vore både lönlöst och dumdristigt. Inte ens en Telgetok skulle göra något så tokigt.

Inga kommentarer: