onsdag 30 maj 2007

Svenska Bio vill till Maren

På nyhetsplats i dagens nummer av Södertäljeposten rapporteras om att företaget Svenska Bio, som driver t.ex. biografen Roxy, är intresserade av att etablera sig i den multiplexbiograf som finns med i Marenförslaget.

Enligt SP säger Svenska Bios driftchef Åke Hedlund att; Nya maffiga moderna biografer alltid drar folk. Han berättar också att i Södertälje sjunker antalet besökare medan det ökar i företagets andra anläggningar. Bättre skyltläge och möjlighet att finnas i ett sammhang med Marenområdets butiker och restauranger kan vända trenden.

I artikeln intervjuas också biobesökare på Roxy som bland annat kommenterar att man idag ofta tvingas åka till Heron City för att få bättre utbud, men att man helst vill gå på bio i Södertälje. Det är en fråga om tid och soppapengar säger Stig Rydberg enligt SP.

Bilden visar en tänkt vy över Maren och Slussholmen (tv) från biograffoajén i Marenförslaget. (Klicka för att förstora bilden.)

Not: Södertäljeposten publicerar inte sina artiklar i digital form. Jag kan därför inte länka till reportaget. Av upphovsrättsskäl är jag också förhindrad att ge dig en skannad kopia av artikeln. Vill du ha en kopia kontakta SP direkt.

Inga kommentarer: