lördag 26 maj 2007

Täljeby på Lotusudden

I dagens Länstidning utöver Anders Lagos debatinlägg finns ytterligare två insändare om Marenområdet.

Under rubriken Maren värd ett bättre öde föreslår signaturen PK att Lotsudden används för att rekonsturera "Täljeby" med fiskebodar, handelsbodar mm. I rimlig skala är det ett fullt genomförbart förslag och ett tänkbart sätt att utveckla Lotsuddens sydspets, där ju kommunens förslag är inte är speciellt detaljerat utan tvärt om uppmuntrar till idéer om alternativ till utformning. Det kan dock vara värt att påpeka att en Täljeby på egen hand sannolikt har svårt att lösa det som ska lösas, dvs att skapa fler bostäder, fler butiker och en utvidgad stadskärna.

Signaturen IK har också en insändare idag och som är en uppföljning IKs tidigare insändare. Under rubriken För att bygga nytt krävs varsamhet uttrycker IK uppfattningen att det är för riskfyllt att bygga nytt, det är osäkert om det blir bra.

IK utttrycker också en oro för bråk utanför restauranger och på biografer. Det är ju sant att det förekommer. Men är det rimligt att låta bli att bygga det som många kan ha nytta och glädje bara för att en liten klick människor ägnar sig åt våld och att förstöra? Och vad leder en sådan strategi i så fall?

Inga kommentarer: