tisdag 15 maj 2007

Bowling i Maren?


Igår kväll höll en av de Socialdemokratiska föreningarna i Södertälje informationsmöte om Maren. Mötet var öppet för allmänheten och man hade ambitiöst annonserat i lokalpressen och affischerat ”på stan”. Jag och mina kollegor bjöds in för att presentera och lyssna.

Att döma av frågor och kommentarer under kvällen var merparten i grunden positiva, en liten del klart emot eller ingen klar uppfattning. Självklart är det ingen som gillar precis alla detaljer i förslaget, men det är det ingen som förväntat sig. Allra minst vi som jobbat fram förslaget.

Det som är kul med alla dessa möten är att på snart sagt varje möte dyker det upp något nytt oväntat förslag eller någon ny vinkling på ett problem. Igår föreslog t.e.x en man att vi borde ha en bowlinghall istället för den föreslagna multiplexbiografen högst upp ovanför butikerna. Kul idé! Det skulle dra folk och den skull helt klart ha Sveriges finaste utsikt från en Bowlinghall. Jag vet inte om det är genomförbart, men förslaget läggs till lagret av intressanta idéer.
Bilden är en skiss på hur det ser ut från den föreslagna biograffoajén 2 trappor upp från Marentorget. Skulle också kunna vara en bowlingfoajé.

Inga kommentarer: