söndag 9 september 2007

Skärpta ungdomar

Länstidningen intervjuar två gymnasieungdomar som på eget initiativ försökt aktivera i stort sett alla gymnasieelever i hela Södertälje i Marenfrågan. Johan Thelander och Rodolfo Alvarez är bägge medlemmar av det ungdomsråd som stöds av skolförvaltningen i kommunen och som bland annat har till uppgift att fungera som länk mellan skolungdom å ena sidan och politiker och tjänstemän å den andra.

I LTs artikel uttrycker de sin frustration över att äldre Södertäljebor emellanåt uttalat sig nedlåtande om ungdomars rätt att ha en synpunkt i Marenfrågan och att de därför beslutat sig för att aktivera sig. De har tillsammans besökt alla gymniasieklasser och uppmuntrat eleverna att göra sin röst hörd, t.ex. genom att svara på kommunens enkät.

Jag har träffat Johan och Rodolfo några gånger och jag måste säga att jag är imponerad av både deras engagemang och deras vilja till integritet. De vill inte övertala någon att tycka något speciellt, men de vill övertyga andra om att säga sin mening. Det är bra. Tack vare deras insats vet vi att många skolungdomar åtminstone finns med i enkätsvaren. Förhoppningsvis har intresset tänts hos många att också engagera sig i det framtida arbetet.

Inga kommentarer: