tisdag 18 september 2007

Rätt uppfattat om Londonförslagets roll

Londonförslaget har haft det goda med sig att politikerna fått ett stort antal vettiga idéer och förslag från Södertäljeborna skriver Margaretha Jonsson skriver i en insändare i LT.

Hon slår huvudet på spiken. Det var just det som var Londonförslagets roll, att vara underlag för en diskussion och för att få igång en debatt hur Marenområdet kan utvecklas. Hon hoppas också att folkvalda lärt sig att de måste lyssna mer uppmärksamt till Södertäljeborna vad gäller nästa steg i beslutsprocessen.

På den punkten har Jonsson kanske missat poängen med medborgardialogen. Syftet med den var just att politikerna ville ha in synpunkter och förslag innan de själva tar slutlig ställning i frågan. Det är väl ett exempel på att lyssna kan jag tycka.

Av alla de kontakter jag har dagligen kan jag inte dra någon annan slutsats än att de lyssnat mycket noga. Samtidigt vet de att de också måste ta ansvar för hela stadkärnan och Södertälje utveckling. Det innebär avvägningar. Och det är precis det som politik handlar om.

Inga kommentarer: