fredag 7 september 2007

Lindstam lyfter fram privat förslag utanför Maren

Lotta Lindstam var fram till i förra veckan stadsbyggnadschef i Södertälje och dessförinnan stadsarkitekt. Hon var också medlem av den arbetsgrupp som arbetat med det sk. Londonförslaget.

I dagens Länstidning lanserar hon ett eget förslag med bostäder och butiker i centrala Södertälje. Hon är noga med att påpeka att hon lägger fram förslaget som privatperson. Som privatperson kan hon kosta på sig att lämna förslag på byggnation på platser som inte ingick i det område som projektgruppen hade att arbeta med. (Det området begränsades av Ekdahlsgatan i norr, gästhamnen i söder, kanalen i öster och Marens strandpromenad i väster enl. direktiv från Kommunstyrelsen.)

Bland hennes förslag finns byggnation i stadsparken, däcka över spårområdet, bygga bostäder i sydvästra delen av Kusens backe. Förslagen är inte nya, de har framförts av många personer tidigare i medborgardialogen, men de få en annan tyngd när de kommer från en fd. stadsarkitekt. I själva Marenområdet föreslår hon i likhet med många andra ett högt hus på McDonaldsfastigheten med bostäder och butiker.

Personligren tycker jag det är lite intressant att fler och fler den senaste tiden föreslår att det ska byggas högt på den platsen. I det första utvecklingsförslaget vi lade fram för kommunstyrelsen i april 2006 innehöll just ett högt hus (10 våningar) i det området. I den debatt som var då, för 1½ år sedan, var just den och andra höga byggnader huvudmåltavlorna som den tidens kritiker siktade in sig på.

Inga kommentarer: