fredag 28 september 2007

Dags för inriktningsbslut

Idag är det Kommunstyrelsesammanträde. Om allt går som planerat kommer Kommunstyrelsen att fatta ett inriktningsbeslut avseende Maren. Utgångspunkter följande.

Underlag för beslutet är kommunförvaltningens förslag som överlämnades i samband med föregående möte och som finns att läsa i sin helhet på kommunens webbplats.

Kommunstyrelsen har också bett Stadsbyggnadsnämnden, Tekniska nämnden samt Telge AB:s styrelse att komma med synpunkter på förslaget till inriktning, var och en utifrån sina respektive ansvarsområden.

Enligt protokollen från Stadsbyggnadsnämnden (SBN) och Tekniska nämnden (TN) har nämnderna inget att invända mot huvuddragen, men framför förslag på ändringar på organisations- och arbetsfördelning mellan olika nämder och kommunala organ. SBN vill också inriktningsbeslutet vad gäller bostäder uttrycks mer flexibelt och att befintliga byggnader på Slussholmen så långt möjligt bevaras. Telges styrelse har inte lämnat några invändningar och konstaterar att flera av bolagen kommer att beröras och involveras om en exploatering blir av.

Folkpartiet har enligt en notis i Länstidningen igår framfört att man kommer att kräva att inga hus byggs på Slussholmen och att det inte byggs ett 15 våningar högt hus på McDonaldstomten, dvs man är emot två av huvuddragen i förslaget till inriktningsbeslut. Flertalet övriga partier är, såvitt det är känt när detta skrivs, positiva till förslaget till inriktningsbeslut med några smärre ändringar.

Efter lunch vet vi vad kommunstyrelsen beslutade.

Inga kommentarer: