lördag 28 april 2007

Fler positiva kommentarer


Det nya förslaget för Maren verkar väcka positiva reaktioner. Länstidningen har ett reportage gått ned till Maren med skisserna och visat dem för solbadande Södertäljebor vid Maren. Mottagandet blev mestadels positivt att döma av artikeln. (De intervjuade satt på motsvarande ställe som skissen ovan).

Under onsdag-torsdag bevistade jag och mina kollegor politiska medlemsmöten med totalt drygt 200 personer från vänster till höger och även här var tongångarna övervägande positiva. Självklart finns det invändningar mot delar i förslaget men jag har hitintills inte hört några kategoriska ”Nej!” som förra vårens förslag möttes av.

I början på april testade vi förslaget i fokusgrupper, dvs slumpvis utvalda grupper om 10-12 personer som fick lämna synpunkter på förslaget innan vi gjorde sista justeringarna inför presentationen för kommunstyrelsen denna vecka.

I gruppen yngre (20-35 år) var så gott som alla positiva, i gruppen 36-50 år var det mer blandat och i gruppen 51-65 år var flertalet negativa till de föreslagna förändringarna även om alla var eniga om att något måste göras åt området. En grupp med handlare i nuvarande centrum var mycket positiva. Resultatet ligger väl i linje med mina egna erfarenheter av att diskutera saken med Södertäljebor. Ju mer under 50 år desto positiva till att utveckla Maren, ju äldre över 50 desto mer tveksam. Men det finns som väl är gott om undantag!

Det ska bli spännande att se vad den kommande medborgardialogen ger.

Inga kommentarer: